D-vitamiinin merkitys immuunipuolustuksessa nousi keskustelun aiheeksi maaliskuun lopussa, kun suomalainen lääkäri totesi keskellä Espanjan koronakriisiä, että D-vitamiinista on apua koronapotilaille.

Pimeän talven jälkeen eurooppalaisten D-vitamiinitasot ovat tällä hetkellä kaikkein alimmillaan ja monessa maassa etenkin vanhukset kärsivät puutoksesta. Lääkäri Hannu Vierola on puhunut D-vitamiinin merkityksestä ja riittämättömästä saannista aikaisemminkin ja toteaa tässä yhteydessä, että tieteellinen näyttö immuunipuolustuksen lisääntymisestä ja kuolleisuuden pienemisestä korkeammilla D-vitamiinitasoilla on kiistaton. Lisäksi hän jatkaa, että olisi korkea aika kehottaa aikuisia ottamaan D-vitamiinia 50-100 mikrogrammaa päivässä, kuten arkkiatri Ylppö jo aikoinaan suositteli.

D-vitamiinin lisäksi C-vitamiinilla ja sinkillä on tunnetusti elimistön immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ylläpitävä vaikutus. Liiku, nuku, syö terveellisesti ja huolehdi riittävästä ravintoaineiden saannista tarvittaessa ravintolisän avulla, niin ylläpidät luonnollista vastustuskykyäsi parhaiten.