Vamma: Lihaksen revähdys on yksi yleisimmistä liikuntavammoista. Revähdyksestä puhutaan silloin, kun lihas vääntyy kuormituksen alla ja lihassäikeitä katkeaa: useimmiten revähtää hauislihas, vatsalihas, takareisi tai pohje. Vammat vaihtelevat lievästä muutaman lihassäikeen repeämästä lihaksen katkeamiseen. Revähdyksiä voi sattua esimerkiksi kuntosalilla tai pallopeleissä.
Ensiapu: Paras ensiapu lihasrevähdyksiin on urheiluvammojen hoidon kultainen sääntö: kolmen koon periaate. Koot tulevat sanoista kylmä, koho ja kompressio. Vatsalle kylmäpakkaus ja lepoa. Nosta käsi tai jalka kohoasentoon, laita päälle kylmäpakkaus ja tee tukiside. Tukisiteen voi kääriä hyvin tavallisesta ideaalisiteestä. Se tukee kipeytynyttä kohtaa ja vähentää turvotusta. Myös kohoasento vähentää turvotusta ja kipua.
Hoito: Hoito riippuu revähdyksen laajuudesta. Lievästi revähtänyttä lihasta voi kuormittaa varovasti jo päivän tai parin kuluttua, mutta isomman revähdyksen kuntoutumisen kanssa on hyvä odottaa noin viikko. Kunnon treenin pariin pääsee vasta 3-6 viikon kuluttua. Mene lääkäriin, jos kipu on todella voimakasta, itsehoitolääkkeet eivät auta tai lihaksessa tuntuu selkeä kuoppa tai lihasvoima on heikentynyt.
Ennuste: Revähdykset paranevat yleensä hyvin, kunhan treenin pariin jaksetaan palata maltillisesti. Kokonaan katkennut lihas saattaa tarvita leikkauksen.

Apua apteekista

Kertakäyttöinen pikakylmäpakkaus soveltuu akuuttien pehmytkudosvammojen kuten akuuttien revähdysten, venähdysten ja iskujen aiheuttamien vammojen ensihoitoon. Nopea ensiapu urheiluharjoituksissa, kilpailuissa, patikointiretkellä tai matkalla sattuvien tapaturmien ensihoitoon. CE-merkitty terveydenhuollon tuote.

>Thermal Care pikakylmäpakkaus

Kolmea kokoa olevat monikäyttöiset kylmä-lämpöpakkaukset soveltuvat kylmähoitona tapaturmaisten, akuuttien turvotusten ja verenpurkaumien vähentämiseen sekä kivun ja kuumeisen olon lievittämiseen. Lämpöhoitona lihaskipuihin, lihasjännitykseen ja muihin tulehduksettomiin kroonisiin vaivoihin. Säilytä yksi aina kotona pakastimessa heti käyttövalmiina. CE-merkitty terveydenhuollon tuote.

>Thermal Care monikäyttöinen kylmä-lämpöpakkaus

Lihasgeeli lievittää lihaskipuja, turvotusta ja tulehdusta lihaksissa. Lisäksi se auttaa lihaksia palautumaan rasituksesta. Hierotaan hoidettavalle ihoalueelle 2–3 kertaa päivässä. Ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille, raskaana oleville ja imettäville. Ei sovi mykerökukka-allergisille. Geeli ei sisällä parabeeneja eikä väriaineita. Lihasgeeli on CE-merkitty lääkinnällinen laite ja se on valmistettu Suomessa

>Synomax Lihasgeeli 100 ml