Murrosiän loppupuolella, tytöillä 14–17-vuotiaina ja pojilla pari vuotta vanhempina lähes 90 %:lla on akne. Auringossa oleminen, rasvaiset voiteet ja kuuma ympäristö voivat vielä lisätä akneoireita.
Aknessa talirauhaset tulehtuvat, jolloin talirauhanen turpoaa ja sen päällä oleva iho punoittaa. Perushoitona on päivittäinen ihon puhdistaminen. Peittävä meikki- tai peitevoide auttaa piilottamaan aknea, mutta ne on aina muistettava poistaa iltaisin.
Jos itsehoitokeinot eivät riitä pitämään aknea kurissa, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen ja varmistaa, pitäisikö akneoireita hoitaa tarkoitukseen sopivilla reseptilääkkeillä.
Hikoilu voi olla monelle kiusallista, mutta onneksi siihen on olemassa ratkaisu. Hyvä perushygienia ja deodorantti auttavat pitämään hikoilun kurissa. Suihkussa on hyvä käydä päivittäin ja aina liikunnan jälkeen. Suihkun jälkeen vaihdetaan aina puhtaat vaatteet. Apteekista löytyy tuotteita myös todella voimakkaaseen hikoiluun. Jos hikoilua ei kuitenkaan saa kuriin, kannattaa kysyä neuvoa lääkäriltä.